Hardlopen doe je om fit te blijven. Je wilt je conditie op pijl houden of je hebt een doel vastgesteld die je wilt behalen. Het is van belang dat je gemotiveerd blijft om dit te doen. Een optie is om goede muziek te kiezen, waardoor je gemotiveerd blijft tijdens het lopen. Er is ook een andere optie: genieten van de kilometers die je maakt!

Het kan zijn dat je uit gewoonte en gemak een route neemt die direct start wanneer je je huis uitloopt. Het kan zijn dat er een mooi park in de buurt ligt waar je graag naar toe gaat. Maar in Nederland zijn er een hoop mooie bossen en parken waar je heerlijk kan wandelen. Er zijn speciaal routes uitgezet voor gemotiveerde hardlopers.

Zo heb je in Nijmegen de hardlooproute Heumensoord. Een mooie hardlooproute door natuurgebied Heumensoord. Deze is aangelegd in samenwerking met Stichting Zevenheuvelenloop. Er zijn hier twee routes: de 5 kilometer en de 10 kilometer, net als bij de Hartloop.

Ook op de Veluwe zijn er een hoop hardlooproutes door de natuur. Je rent niet alleen om fit te blijven, maar op de Veluwe kun je ook genieten van de mooie natuur die hier in Nederland te vinden is.

Zoek op het internet naar verschillende mooie locaties waar je kunt gaan hardlopen. Er zijn er namelijk nog veel meer. Dit zorgt voor een extra motivatie en zo kan je nog meer genieten van het hardlopen. Veel succes met het voorbereiden op de Hartloop!

Bron: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/heumensoord/route/hardlooproute-heumensoord-5-km

Categorie├źn: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *