Met dit evenement wordt natuurlijk zoveel mogelijk geld op gehaald voor een goed doel. Het goed doel voor dit evenement is Stichting Hartekind.

Waar staat Stichting Hartekind voor?

Stichting Hartekind zet zich in voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Ieder jaar worden er namelijk 1500 kinderen in Nederland geboren met een aangeboren hartafwijking. Dit is dan ook de meest voorkomende aangeboren afwijking die er is.

50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking, nu is dat nog maar 10%. Dit is natuurlijk nog steeds een te groot percentage, Stichting Hartekind geeft ook aan dat ze er nog lang niet zijn. Er is nog veel werk te verzetten om onder andere complicaties, hartritmestoornissen, hartfalen en hersenschade te begrijpen, behandelen en voorkomen.

Om dit allemaal te verwezenlijken is er onderzoek nodig. Hier zet Stichting Hartekind zich voor in, want om deze onderzoeken uit te kunnen voeren is er namelijk geld nodig.

Nog een paar feiten:

* Dagelijks worden er 4 kinderen geboren met een hartafwijking.

* Iedere dag ondergaan 3 kinderen een openhart operatie.

* Elke 2 dagen overlijdt er 1 kind aan een hartafwijking.

Wij als organisatie vinden Stichting Hartekind het beste goede doel voor onze loop. Wij vinden namelijk dat elk kind het recht heeft om te kunnen leven, op te kunnen groeien en natuurlijk te kunnen sporten! Al het inschrijfgeld en donaties komen dan ook ten goede van Stichting Hartekind.

(Voor meer informatie kunt u op de site terecht van Stichting Hartekind of een van hun andere pagina’s).

Gegevens Stichting Hartekind

Adres: Nicolaes Maesstraat 2

Email:info@hartekind.nl 

Telefoon:085-877 22 18

Facebook: https://www.facebook.com/StichtingHartekind/

Instagram: https://www.instagram.com/stichtinghartekind/

Twitter: https://twitter.com/Hartekind