Hoe kunt u nou het beste uw Paasweekend beginnen? Dat leest u in het onderstaande artikel!

Goede vrijdag 19 april hardlopen Amersfoort!

Op vrijdag 19 april 2019 (Goede vrijdag) vindt er een hardloopevenement in de buurt van Amersfoort plaats. Om uw paasweekend sportief te beginnen kunt u meedoen aan de hardloopwedstrijd in Leusden. Dit betreft een hardloopwedstrijd voor het Goede doel, dat toepasselijk op Goede vrijdag wordt georganiseerd. Het geld dat wordt opgehaald komt volledig ten goede aan het goede doel: Stichting Hartekind.

Deel van de route.

Deze loop in de buurt van Amersfoort bestaat uit een 5- en 10 kilometer parcours, geheel verhard over asfalt waarvan het grootste gedeelte op het fietspad bevindt. Daarnaast is er een tijdregistratie aanwezig voor de deelnemers van de 5- en 10 kilometer. Het parcours zou daarnaast bij de start/finish aangekleed zijn in het teken van het goede doel. De start van de verschillende afstanden is om 19:30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 10,- euro per persoon dat volledig ten goede komt aan het goede doel: Stichting Hartekind. U kunt u nog inschrijven voor het hardloopevenement in Leusden!

Accommodatie hardloop voor Hartekind

Door een samenwerking met de Leusder Handbal Vereniging (LHV) is het mogelijk om gebruik te maken van de kleedruimte en de catering. De kleedruimte en de kantine van de Leusder Handbal Vereniging is al geopend vanaf 18:30 uur. Hierdoor hebben de deelnemers voldoende tijd om eventueel om te kunnen kleden voor de hardloopwedstrijd. Het adres van de Leusder Handbal Vereniging is Bavoortseweg 27 te Leusden. Bij de accommodatie is er voldoende parkeergelegenheid, daarnaast kunt u natuurlijk altijd op de fiets naar de accommodatie komen. Het parcours bevindt zich op het grootste gedeelte op een fietspad, daarnaast zijn er een aantal overgangen die gecoƶrdineerd worden door verkeersregelaars. De 10 kilometer bestaat uit 2 rondjes van de 5 kilometer.

Goede doel Stichting Hartekind

Het hele hardloopevenement staat natuurlijk in het teken van het goede doel Stichting Hartekind. Maar wat doet Stichting Hartekind nou precies met het geld dat wordt opgehaald? Wist u dat er dagelijks 4 kinderen geboren worden met een hartafwijking, dat er iedere dag 3 kinderen een openhartoperatie ondergaan en dat er helaas elke 2 dagen 1 kind overlijdt aan een hartafwijking! Dit komt dat er alleen in Nederland al 1.500 kinderen geboren worden met een aangeboren hartafwijking.

Het goede doel.

De hartafwijking is zelf de meest voorkomende aangeboren afwijking die er is! Genoeg redenen om zoveel mogelijk geld op te halen om zo meer wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen naar deze afwijking. De prioriteit van Hartekind ligt dan ook bij het financieren van wetenschappelijk onderzoek, om zo de overlevingskansen van hartekinderen te verbeteren. Daarnaast ondersteunt Stichting Hartkind ook projecten en initiatieven om zo het dagelijkse leven van de hartekinderen te verbeteren. Dus twijfel niet en kom in ACTIE, schrijf je snel in voor het hartloopevenement of doneer geld!

Neem ook eens een kijkje op onze social mediakanalen!

Categorieƫn: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *