Categorieën
Nieuws

5 Redenen om mee te doen aan de HarTLoop

Twijfel je nog om mee te doen aan de HarTLoop. Twijfel niet langer, hieronder 5 redenen om deel te nemen aan de wedstrijd!

1. Hardlopen is gezond
Uit onderzoek van UMCG is gebleken dat hardlopen goed is voor je lichaam. Intensief hardlopen zou er voor zorgen dat je kansen op sterfte dalen met 30%, en dat hardlopers die zo’n 5 uur in de week hardlopen 6 jaar langer leven dan personen die niet hardlopen.
Ook verkleint hardlopen de kans op
       – Hart- en Vaatziekten
       – Kanker
       – Obesitas
       – Diabetes
       – Invaliditeit
       – Depressie en angst

Kortom; hardlopen levert u grote gezondheidswinst op en het zorgt er voor dat u met een hogere kwaliteit van leven oud kunt worden.

2. Hardlopen brengt je tot rust
Terwijl u aan het hardlopen bent, herstelt je hoofd. Je problemen worden gerelativeerd, emoties die zich voordoen worden minder heftig en oplossingen voor problemen worden veel realistischer dan voorheen gedacht werd. Na het hardlopen ben je meestal weer tevreden met jezelf. Het maakt je hoofd leeg.
Zodoende zorgt het rennen voor een beter leervermogen en je bent eerder opgewassen tegen problemen. Dit is het gevolg van het hardlopen. De activiteit zorgt er voor dat je voorhersenen tot rust komen. Dit deel van de hersenen zorgt er voor dat men weer logisch na kan denken.

3. Hardlopen is de meest toegankelijke sport voor iedereen
Iedereen kan hardlopen. Van jong tot oud, iedereen kan deelnemen. Hardlopen kost geen geld, men kan voor zichzelf de afstand bepalen, en in haar eigen tempo conditie op bouwen.
Je kan zo de deur uit stappen, de hardloopschoenen aan doen en een rondje lopen. Je hoeft nergens rekening mee te houden, en men kan telkens variëren van route. Hierbij hoef je geen sportschool op te zoeken of allerlei attributen aan te schaffen.
Ook is het eenvoudig aan te leren. Ieder mens weet hoe zij moet hardlopen en trainingen zijn online te vinden.

4. Hardlopen helpt jonge mensen beter te slapen, verbetert hun stemming en verhoogt de concentratie flink.
Jahonline heeft een onderzoek gedaan onder 50 jongeren. De helft liep voor 3 weken doordeweeks elke dag 30 minuten online, de andere helft niet. De verschillen die naar voren kwamen waren de volgende; de hardlopers sliepen beter; waren minder slaperig overdag; hun stemming nam toe en zij konden zich beter concentreren overdag ten opzichte van de niet hardlopers. Hieruit kun je afleiden dat beweging bevorderd moet worden en in het bijzonder hardlopen, wat alleen positieve gevolgen heeft voor het lichaam.

5. Door deel te nemen aan de Hartloop steun je de hartstichting
Door deel te nemen ben je zelf gezond bezig, en blijf je fysiek gezond. Ook steun je door deelname de hartstichting. De Hartstichting kan al het geld goed gebruiken in deze periode, dus wacht niet langer. Ga in de week van 9 mei 2021 hardlopen, post je afstand met de #hartloopchallenge en doneer je opgehaalde geld hier. Al het gedoneerde geld wat uit deze challenge komt, gaat richting de Hartstichting. Met dit geld zullen zij verder onderzoek doen om hartpatiënten beter te kunnen behandelen. Een win-win situatie dus!