Categorieën
Nieuws

Gebruik Strava tijdens de HarTLoop

Welke hardloop app is het makkelijkste in gebruik? Welke hardloop app is gratis? Welke hardloop app geeft mij precies weer waar ik heb hardgelopen? Welke hardloopapp ga ik gebruiken tijdens een online hardloopevenement? Allemaal vragen die je zou kunnen hebben voor je

deelname aan de Hartloop. Dan is hier het antwoord: Strava. Hieronder staan 4 redenen om Strava te gebruiken tijdens de Hartloop.

De Strava-app is ideaal voor de HarTLoop.

1. Strava houdt je gelopen kilometers en tijd exact bij.

Strava is wereldwijd één van de meest gebruikte mobiele apps voor het bijhouden van sportprestaties via GPS. De app is erg makkelijk in gebruik. Strava is een app van en voor jou! Jij kan zelf bepalen welke sportprestaties je bij wilt houden en welke niet. Door aan het begin van jouw sportactiviteit de Strava-app te openen en op ‘opnemen’ te klikken kom je op het startscherm terecht voor jouw activiteit. Je kunt uit meer dan 30 verschillende sportactiviteiten kiezen. Nadat je de activiteit hebt aangeklikt, kun je ook nog een eigen route creëren. Als je er zelf klaar voor bent druk je op ‘start’ en je activiteit wordt bijgehouden via GPS. Zo wordt je ronde exact bijgehouden. Als je klaar bent met jouw sportactiviteit, druk je op de ‘stop’-knop en de meting wordt gestopt. Nu kun je de tijd van jouw activiteit ook zien.

2. Strava is gratis te downloaden.

Er is niets mooier dan het gratis downloaden van een app, waar je jarenlang plezier aan beleeft. Strava is gratis te downloaden in de Play Store en in de App Store. Je kunt gratis je account aanmaken. Als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je gratis genieten van alle mogelijkheden. Er bestaat een premium-versie. Deze kun je aanschaffen, maar dat is maar net hoe vaak je de app gebruikt en wat je zelf wil. Bij de aanschaf van de premium-versie, kun je gebruik maken van alle mogelijkheden van de app. Deze premium-versie is echter niet nodig voor de HarTLoop.

3. Strava heeft de grootste verzameling routes en paden ter wereld.

Als er ergens is hardgelopen of gefietst, dan staat het op Strava. Dankzij miljoenen sporters overal ter wereld is het wegen- en padennetwerk van Strava onevenaarbaar. Het mooie aan Strava is dat je je eigen route kunt uitstippelen. Hiervoor kun je je gratis proeflidmaatschap gebruiken. Dit kost geen geld zolang je het abonnement op tijd stop zet. Je gaat naar strava.com/routes/new en je kunt je eigen route uitstippelen. Dit past natuurlijk perfect bij de HarTLoop. De organisatie heeft namelijk besloten dat de persoon die de origineelste route heeft gelopen een prijs krijgt. Denk hierbij aan de vorm van de route. Laat deze kans niet liggen, geef je op voor de HarTLoop en download Strava voor de ultieme beleving!

4. Met Strava daag je je vrienden gemakkelijk uit. Strava is uitgegroeid tot een social media kanaal voor mensen die hun liefde voor sport en activiteit met elkaar willen delen. Je kunt bijvoorbeeld onderweg contact maken met je vrienden die ook Strava gebruiken en routes delen. Ook kun je op elkaars activiteiten reageren. Hoe gaat dit in zijn werk? Nadat de app is gedownload en nadat jouw persoonlijke account is aangemaakt, kun je gemakkelijk vrienden uitnodigen voor Strava. Je kunt jouw sportactiviteiten delen met je vrienden en zo gemakkelijk je vrienden uitdagen om bijvoorbeeld jouw gelopen ronde sneller te lopen. Dit maakt de Strava-app erg bijzonder. Voor de HarTLoop hebben we jouw hulp nodig om je vrienden uit te dagen! Loop een route naar keuze tussen de 5 en 10 kilometer. Deel een screenshot van jouw gelopen route op jouw social media kanaal met #dehartloopchallenge en daag je vrienden uit. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een vriend uit te dagen met de volgende challenge: jouw vriend moet het aantal gelopen kilometers van jou in geld doneren aan de HarTLoop. Zo daag je elkaar uit om zoveel mogelijk kilometers te lopen. Alleen op deze manier kunnen we zoveel mogelijk geld ophalen voor de Hartstichting.