Categorie├źn
Nieuws

Een goed doel steunen in een pandemie

Waarom het juist extra belangrijk is een steentje bij te dragen aan een goed doel in deze pandemie? Dat zullen we u uitleggen aan de hand van vijf punten, ieder van toepassing op de Hartstichting. 

Collecteweek valt weg

Allereerst omdat de collecteweek wegvalt. De collecteweek is een week waarin verschillende vrijwilligers langs de deuren gaan om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Hartstichting. Vanwege COVID-19 was dit in april 2020 niet mogelijk, vandaar dat een groot deel van deze opbrengst is misgelopen. De inhaalcollecte wist helaas ook geen doorgang te krijgen, aangezien de situatie in de herfst van 2020 helaas er niet beter op geworden was. Online doneren is altijd mogelijk bij de Hartstichting, alleen met de collecteweek wordt u gelijk geconfronteerd en bent u misschien eerder bereidt om een donatie te doen. 

Steun van bedrijven verminderd

Daarnaast is de steun van sponsoren en bedrijven verminderd vanwege corona, velen bedrijven hadden zelf overheidssteun nodig en waren dus niet bereidt om geld te doneren aan de Hartstichting. Dit zorgde er alleen wel voor dat de Hartstichting en daarnaast de andere goede doelen wel veel van hun inkomsten zijn misgelopen. 

Onderzoeken stoppen niet

Onderzoek van de Hartstichting doet stopt niet, dus er blijft geld nodig voor onderzoek. Het stopzetten vanwege geldgebrek is geen optie, omdat het erg noodzakelijk is dat er onderzoek wordt gedaan naar oplossingen voor hart- en vaatziekten. Dit gelukkig met succes, want in 2020 is er een nieuwe echo uitgekomen voor de diagnose van hartfalen maar ook is er een onderzoek uitgekomen over een eeuwenoud medicijn dat de kans op hart- en vaatziekten met 30% verlaagd. Al met al goed nieuws, maar het had zo maar de andere kant op kunnen vallen.

Hart- en vaatziekten stoppen niet

Naast onderzoek stoppen ook de hart- en vaatziekten helaas niet bij mensen. De Hartstichting probeert zo veel mogelijk mensen te helpen, alleen hier is wel geld voor nodig. En dat is dus juist iets wat verminderde in de pandemie die sinds maart 2020 begonnen is en waar wij helaas nog niet uit zijn. 

Evenementen geschrapt

Het allerlaatste punt dat wij willen aanstippen is het aantal evenementen voor de Hartstichting die geschrapt werden, onder andere de 11strandentocht die de Hartstichting zelf organiseert. Deze 11strandentocht kon gelukkig worden omgezet in een geheel coronaproof evenement, namelijk de Hartstocht. Helaas was dit niet voor ieder evenement mogelijk die bedoeld was om geld op te halen voor de Hartstichting. 

Naast deze vijf opgenoemde punten zijn er natuurlijk nog meer redenen om een goed doel te steunen, juist in een lockdown. Denk hierbij onder andere aan:

  1. Het steunen van getroffen families.
  2. Dat kwetsbaren die hulp nodig hebben, dit ook kunnen krijgen.
  3. De druk op de zorg verminderd door het eerder opsporen van hart- en vaatziekten. 

Door de HarTLoop online aan te bieden hopen wij als organisatie zijnde wel een mooie bijdrage te kunnen leveren. Wat zijn dan de voordelen van de HarTLoop? U kunt hardlopen of wandelen vanaf uw eigen achtertuin, door uw dorp of stad om geld op te halen voor een goed doel die dit erg hard nodig heeft, daarnaast kunt u uw eigen stappendoel halen of nieuwe plekken ontdekken. Aangezien velen van ons dagen thuis zitten is het erg belangrijk dat er af en toe een luchtje wordt geschept en te praten met elkaar. Vergeet daarom niet uzelf en familieleden uit te dagen voor #dehartloopchallenge en doneer voor de Hartstichting. 

Hardlopen, twee mensen in natuur, joggen
Loopt u straks ook lekker in de natuur voor de HarTLoop?